Новини и събития назад

Акоситираха първите лодки на регатата ТИД 2022

14.08.2022

Десетки участници  в най-голямата туристическа дунавска регата в света ТИД 2022 акостираха на българския бряг край видинското Ново село на километър 833 на Дунава. Регатата стартира на 26 юни от германския град Инголщад и преминава през Германия, Австрия, Словения, Унгария, Сърбия, Хърватска, България и Румъния като участниците в нея, които са от много националности, изминават 2 500 километра за 74 дни. Регатата се провежда от още от далечната 1956 година.

Първите лодки пристигнаха днес около обяд. До края на деня на брега имаше вече около 50-тина каякари, които разпънаха палатки близо до пристанищния кей. Регатата продължава към Видин, където край крепостта "Баба Вида" ще бъдат разпънати палатките. По време на почивния си ден в понеделник в крайдунавския град участниците ще се запознаят с местните исторически забележителности. Разстоянието, което ще се измине с лодките от Ново село до Силистра е 504 км, като крайната дестинация е Силистра.

До навлизане в български води, в различните етапи на прехода са участвали над 200 водни туристи от Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия и България, уточниха организаторите.

Източник: https://trud.bg


 
Проект „МЕМОФИШ - памет и бъдеще. Истории за дунавската цивилизация“ e съфинансиран от Европейския Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие в рамките на Програмата Interreg V-A Румъния-България. Стойност на финансирането от ЕС: 423 921, 71 евро

 

 

 

 

Съдържанието на тази интернет страница не представлява непременно официалната позиция на Европейския Съюз. Отговорност за съдържанието на тази страница носят единствено нейните автори.
www.interregrobg.eu

 

Copyright © 2019    MEMOFISH