Новини и събития назад

Уловиха сом гигант край Враца

07.10.2021

Мъж извади сом гигант от водите на врачанския язовир, съобщава bTV. Любопитното е, че Димитър Димитров е уловил 47-килограмовата риба с въдица за шарани. Кордата била за шаран, а стръвта – изкуствена царевица, но… сомът се хванал. По думите на Димитър рибата била с дължина 1,70 м.

„Разбрах, че е нещо огромно, нямаше кой да ми помогне да ми държи въдицата, лодката ми беше спаднала. Трябваше да я напомпам, за да мога да влезна с нея и той вече почна да ме дърпа на около 150 м в язовира. Много трудно се вдигна от дъното, късметът ме сполетя и го извадих“, казва Димитър.

С тежкия улов едва се добрал до брега, а след като се снимал за спомен с трофея, Димитър го пуснал обратно във водата.

Снимка: bTV

 


 
Проект „МЕМОФИШ - памет и бъдеще. Истории за дунавската цивилизация“ e съфинансиран от Европейския Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие в рамките на Програмата Interreg V-A Румъния-България. Стойност на финансирането от ЕС: 423 921, 71 евро

 

 

 

 

Съдържанието на тази интернет страница не представлява непременно официалната позиция на Европейския Съюз. Отговорност за съдържанието на тази страница носят единствено нейните автори.
www.interregrobg.eu

 

Copyright © 2019    MEMOFISH