Новини и събития назад

Филмите от проекта "Мемофиш" тръгват по телевизия "Туризъм"

01.04.2021

Поредицата "Memory and Future. Stories about the Danube Civilization - Спомени и бъдеще. Истории от живота край река Дунав", създадена по проекта Мемофиш, започва да се излъчва тръгва по Телевизия ТУРИЗЪМ (TVT). Филмите ще могат да бъдат гледани всеки ден в късометражната рубрика "Еко посоки".

Поредицата разказва любопитни сюжети и истории от рибарските общности и по двата бряга в българо-румънския участък на реката. Главни герои са самите рибари. Целият разказ идва от тях - животът им такъв, какъвто е, техните тегоби, надежди и мечти.

Много е прав Адриан Русе от Гюргево, който казва пред камерата на екипа, че "преди да се научиш да ходиш, се учиш да плуваш. Малко е прекалено, обаче не е много далеч от истината; защото ние от деца утъпкваме тези места – ловим риба, най-вече по Дунав"...

Епизодите ще ни преведат от Видин и Калафат, през Русе, Гюргево, Тутракан, Олтеница, Мостищя и Галацуй, до Ветрен, Сребърна и Силистра.

Излъчването на поредицата става част от цялостното обновяване на TVT през пролетния тв сезон - с напълно нова програмна схема, много нови, авторски образователни филми, информационни поредици, рубрики и документални сериали.


 
Проект „МЕМОФИШ - памет и бъдеще. Истории за дунавската цивилизация“ e съфинансиран от Европейския Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие в рамките на Програмата Interreg V-A Румъния-България. Стойност на финансирането от ЕС: 423 921, 71 евро

 

 

 

 

Съдържанието на тази интернет страница не представлява непременно официалната позиция на Европейския Съюз. Отговорност за съдържанието на тази страница носят единствено нейните автори.
www.interregrobg.eu

 

Copyright © 2019    MEMOFISH